• A Google korábbi vezérigazgatója, Eric Schmidt lerombolná a mítoszt, miszerint a sikeres tech-óriások vezetői hanyagolnák az alvást
  • A 7-9 órás alvás nem csak jól esik, de a produktivitásunkat is fokozhatja
  • A magyaroknak mindössze 20 százaléka tartja be az egészséges mennyiséget
Ténygyár-tartalom
4 percnyi olvasnivaló

Az álmatlansággal küzdő, munkamániás vezetők képe egy régóta terjedő mítosz Amerikában. Az elmúlt években azonban számos vezérigazgató igyekszik ellentmondani a közhiedelemnek, és a kiegyensúlyozott alvás fontosságát hirdetik. Eric Schmidt korábbi Google CEO szerint nem igaz, hogy a sikeres emberek keveset aludnának, sőt a megfelelő mennyiség a produktivitásunkat is fokozza. Az amerikai National Sleep Foundation által megállapított érték szerint ez napi 7-9 óra alvást jelent. Bár Schmidt azt nem erősítette meg, hogy ő is követné az előírt mennyiséget, ám azt hangsúlyozza, hogy a felsővezetők titka valójában abban rejlik, hogy tisztában vannak saját testük szükségleteivel, és ragaszkodnak azok kielégítéséhez.

 

A magyarok 80 százaléka kevesebbet alszik 7 óránál

Úgy tűnik, a magyarok alvási szokásai messze elmaradnak az előírttól. A Szondaphone múlt heti kutatása szerint csupán a népesség egyötöde tartja be a kívánt minimumot, azonban nem és lakóhelytípus szerint jelentős eltérések mutatkoznak. Az egyik legmeghökkentőbb adat, hogy a kisebb településeken élőknek 8 százaléka átlag négy órát sem alszik éjszaka. Ezek után nem meglepő, hogy az országnak legalább 30 százaléka küzd alváshiányból fakadó problémákkal.

Ez a cikk is érdekelhet

Mesterséges intelligencia:
továbbképzésen az emberiség

Egyetlen másodperc alatt megkülönböztetik a rákot a jóindulatú tumortól Az algoritmus a vi…