• A kutatók olyan családokat vizsgáltak, ahol a gyermekek az édesanyjukkal élnek együtt, apa nélkül
  • Egy gyermek egészségének szempontjából is fontos lehet az apja közelsége
  • Érdemes lenne akár intézkedéseket is hozni olyan édesapák esetében, akik nem élnek együtt a családjukkal
Ténygyár-tartalom
3 percnyi olvasnivaló

New York-i kutatók tanulmánya szerint azok a csecsemők, akik hasonlítanak az apjukra, egészségesebbek az első születésnapjukon, mint az apjuk vonásaiból kevesebbet öröklő társaik.

A kutatók olyan családokat vizsgáltak, ahol a gyermekek az édesanyjukkal élnek együtt, apa nélkül. Összesen 715 család adatait használták fel, ahol az említett körülmények között cseperedik a gyermek. Az eredmények azt mutatták, hogy az az édesapa, aki felismeri a hasonlóságot önmaga és gyermeke között, havonta 2 és fél nappal több időt tölt el a gyermekével, és ez jó hatással van a kicsi egészségére is.

„A fő magyarázat az, hogy a gyakori apai látogatásokkal növekszik a gyermek gondozására, felügyeletére fordított idő, valamint több információjuk lesz a szülőknek a csecsemőjük egészségéről és anyagi szükségleteiről is” – mondja Solomon Polachek, a kutatásban közreműködő professzor.

A kutatók úgy vélik, tanulmányuk rámutatott arra, hogy érdemes lenne akár intézkedéseket is hozni olyan édesapák esetében, akik nem élnek együtt a családjukkal, hiszen a kutatás eredményei bizonyítják, hogy egy gyermek egészségének szempontjából is fontos lehet az apja közelsége.

Polachek szerint ezeknek az édesapáknak jó lehetőség lenne, ha részt vennének olyan foglalkozásokon, ahol felhívják a figyelmüket a nevelés, az egészség és a munka fontosságára.

 

Ez a cikk is érdekelhet

Miért imádja játékossá tenni a munkát a haknigazdaság?

Miért járulnak hozzá a munkavállalók önként és dalolva saját kizsákmányolásukhoz? A „gamif…