• A többség nyomon követi a foci vb történéseit
  • Hamar kiestek a magyarok kedvenccsapatai
  • De kinek szurkolunk az elődöntőbe jutott válogatottak közül?
Ténygyár-tartalom
3 percnyi olvasnivaló

A magyarok többségét érdekli a foci világbajnokság, 54 százalék látta a vb valamelyik mérkőzését, 28 százaléknyian pedig minden meccset, vagy legalábbis többségüket megnézte.

A világbajnokság kezdetekor hasonló módszerrel készült kutatásunk szerint akkor a magyarok többsége a spanyoloknak szurkolt és a németeket tartotta esélyesnek a világbajnoki címre. Nos, egyik csapat sem jutott messzire, ezért kíváncsiak voltuk, az elődöntőbe jutott csapatok közül kinek szorítanak a magyar szurkolók, illetve kit tartanak most esélyesnek a végső győzelemre. A többség Horvátországnak drukkolok, de a francia és a belga csapatot azonos arányban tartja a világbajnoki cím esélyesének.

Rákérdeztünk arra is, mennyre voltak a magyar nézők megelégedve a világbajnokság mérkőzéseinek színvonalával. Az iskolai osztályozásnak megfelelő értékelésben inkább jó, átlagban 3,5-ös érdemjegyet kapott az oroszországi világbajnokság – eddig legalábbis, hisz az izgalmak kedden este folytatódnak.

Módszertan

A kutatásban felhasznált válaszok száma: 1000 fő. Az adatfelvétel időpontja: 2018.07.08. A Pulzus kutatási applikációban (www.pulzus.eu) feltett kérdésekre adott válaszokat – mivel azokban az eszköz technológiai sajátosságai miatt a 18-49 éves korosztály felülreprezentált – telefonos adatfelvétellel egészítettük ki az 50+ korosztály körében, reprezentatív mintavétellel. Az így létrejött válaszadói minta a felnőtt korú magyar alapsokaságot reprezentálja nem, kor és végzettség szerint.

 

Ez a cikk is érdekelhet

Miért imádja játékossá tenni a munkát a haknigazdaság?

Miért járulnak hozzá a munkavállalók önként és dalolva saját kizsákmányolásukhoz? A „gamif…